Pers

De Telegraaf, Nederland (CD-recensie Terug Naar Het Begin)
“Geweldig knap. Walrus blaakt van muzikaal zelfvertrouwen. En de beste aanbeveling is de inhoud. Noppe blijkt een geweldig suggestieve verteller. Het brein van Walrus verdient alle ruimte.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Music Maker, Nederland (CD-recensie Terug Naar Het Begin ****)
Terug naar het begin is een prima vervolgstap die een vrijheid, avontuurszin en onbevangenheid uitstraalt waar andere Vlaamse (en Nederlandse) bands jaloers op mogen zijn.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Cutting Edge (CD-recensie Terug Naar Het Begin ****)
“Wondermooi, maar vaak ook verraderlijk scherp.”
Klik hier voor de volledige recensie.

De Morgen (CD-recensie Terug Naar Het Begin ***1/2)
“Knappe arrangementen, sterke melodieën en teksten die poëtisch zijn zonder scherpte te verliezen. Een nummer als ‘Iemand moet de slimste zijn’ geeft aan dat Walrus niet zomaar een tussendoortje is.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Snoozecontrol: CD-recensie Terug Naar Het begin
“Walrus is waarachtig een grensverleggende band binnen de Nederlandstalige muziek, die een wijds pallet aan weet te bieden van die muziekstijl. Ontroerend tot weemoedig, knallend tot subtiel een spiegel voorhouden. Genoeg superlatieven om te spreken van een waar meesterwerk binnen die Nederlandstalige muziek, deze Terug naar het Begin”
Lees het volledige interview via deze link.

Snoozecontrol: recensie optreden Dranouter
“De perfecte kruisbestuiving tussen rock en kleinkunst. In het oog houden deze Walrus, want hun muziek is niet alleen heel sprankelend tot aanstekelijk mooi, maar ook enorm toegankelijk naar een ruim publiek toe.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Interview met frontman Geert Noppe in Cutting Edge
“Door Nederlandstalige muziek te brengen geef je jezelf inderdaad meer bloot dan wanneer je een vreemde taal zou gebruiken. Dat begint eigenlijk al bij de eerste repetitie van het liedje maar die drempel moet je nu eenmaal over.”
Lees het volledige interview via deze link.

daMusic (CD-recensie Terug Naar Het Begin)
“Walrus beschikt op haar tweede worp over alle troeven om een ruimer publiek te bereiken met onder de arm een stapel prima liedjes, een meer dan degelijke zanger, die bovendien ook nog eens bijwijlen knappe teksten schrijft en een producer (Alex Callier) die van wanten weet en het beste uit de groep haalt. (…) Met ‘Terug Naar Het Begin’ werpt Walrus zich alvast op tot één van de troonpretendenten. De groep maakt een opmerkelijke sprong voorwaarts en als ze zich slim blijven laten omringen, zouden er nog wel eens diverse klassiekers uit de pen van Geert Noppe kunnen komen.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Juicht en Jubelt! “Terug naar het begin” staat op nummer 33 in de top 100 van de beste Belgische albums van 2015! De volledige lijst vind je hier.

Rootstime (CD-recensie Terug Naar Het Begin)
“De Vlaamse Kleinkunstpop heeft er een heel goeie vaandeldrager bij!” 
Klik hier voor de volledige recensie.

De Wereld Morgen (CD-recensie Terug Naar Het Begin)
“Knappe luisterparel.” 
Het volledige interview valt hier te lezen.

Het Nieuwsblad (***)
“Met de combinatie van synthesisers en strijkers schetst de groep een soms ietwat bevreemdend decor waarin de Nederlandstalige teksten zich een vaak al even mysterieuze weg banen.”
De volledige recensie vind je hier.

Rondom (Interview met Walrus-frontman Geert over Terug Naar Het Begin):
“Dit album is een weerslag van de dingen die ik de voorbije twee, drie jaar het gezien of over dingen die mensen uit mijn omgeving hebben meegemaakt. Veelal niet zo ’n opbeurende dingen, dat geef ik toe.”
Het volledige interview vind je hier

Metro (Interview met Walrus-frontman Geert over Terug Naar Het Begin)
Geert Noppe is duidelijk iemand die verder kijkt dan zijn toetsen lang zijn bij Yevgueni. Het debuut van zijn band Walrus opende twee jaar geleden al heel wat deuren, maar opvolger ‘Terug naar het begin’ legt de lat beduidend hoger. Met dank aan de heldere productie van Alex ‘Hooverphonic’ Callier. Zowel qua sound als arrangementen komt Walrus op deze plaat veel vinniger en meer ervaren uit de hoek.
Voor het volledige interview, klik hier.

De Zondag (Interview met Walrus-frontman Geert over Terug Naar Het Begin)
Door popmuziek te spelen heb ik geleerd om kortere songs te maken. Ik moet daar hard mijn best voor doen. Ik vind dat de popmuziek soms wat meer mag zijn dan alleen rechttoe-rechtaan nummers van drie minuten.
Voor het volledige interview, klik hier.

De Standaard (recensie CD-voorstelling AB ***):
“Waarmee de groep alvast één zekerheid liet noteren: voor de zomerfestivals is hij helemaal klaar.”
“Een competente machine, dit enthousiast bandje.”
Klik hier voor de volledige recensie.

De Standaard (CD-recensie Op De Valreep ***):
“Op de valreep klinkt melodieus en speels. Het heeft een rijke sound, een erg gevarieerd aanbod van stijlen, dat het terrein tussen pop en rock aftast.”
Klik hier voor de volledige recensie.

De Morgen (CD-recensie Op De Valreep ***1/2):
“Ook muzikaal valt er – met cello, harp, harmonium, klavecimbel en Pink Floyd-achtige achtergrondkoortjes- heel wat te beleven.”
Klik hier voor de volledige recensie.

NRC Handelsblad (NL):
“In België verschenen recentelijk mooie albums van bands als Walrus. De indiepop van Walrus koppelt speelse teksten aan pakkende melodieën, die soms, zoals in Stilte voor de storm, uitbarsten in Beach Boys-achtige jubel.”

DaMusic (CD-recensie Op De Valreep):
“In al die songs laveert Walrus tussen ingetogen en symfonisch, tussen rock en pop, tussen eighties en hedendaagse indie. Producer Reinhard Vanbergen (School Is Cool, The Hickey Underworld) laat het stormen zonder te ontsporen en zo plant Walrus een unieke vlag in Vlaanderen Muziekland om z’n plekje op te eisen.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Enola (CD-recensie Op De Valreep):
Wat vooral opvalt is dat Noppe zeer belangrijk is voor het Yevgueni-geluid, maar dat hij heel andere wegen inslaat met Walrus. Op de valreep bevat nauwelijks kleinkunst of rijk gearrangeerd chanson, maar laat een groep horen die Nederlandstalige songs brouwt van een wel erg rijk arsenaal aan muzikale invloeden. Sterker nog: wie zondagochtend in de eerste helft van de jaren 90 doorbracht met De Afrekening, zal meermaals echo’s uit die tijd horen.
Klik hier voor de volledige recensie.

Muziekmozaïek
‘Op De Valreep’ is een sterk debuut, van Yevgueni-kwaliteit, maar feller van karakter. Geert weet wat de kracht is van een catch melodie en een goeie songopbouw.
Klik hier voor de volledige recensie

Rootstime
Walrus heeft met ‘Op de Valreep’ een stevig visitekaartje afgeleverd, dat staat buiten kijf. 
Klik hier voor de volledige recensie.

Walrus live op Dranouter 2014
Walrus herinnerde ons er aan wat voor een geweldig album ze hadden gemaakt en de songs werden met veel overgave in een bomvolle tent gebracht. Dit is hoe Nederlandse pop moet klinken: gevarieerd, gespierd en toch teder en intelligent.
Klik hier voor de volledige recensie.

Walrus als 1 van de 5 fijne debuutplaten van 2013
Walrus is minder kleinkunst dan Yevgueni, maar levert wel hetzelfde soort van doortimmerde liedjes. De sound is lichtjes alternatief en ligt meer in het vaarwater van pakweg Spinvis. Een welgekomen aanvulling in het Belgisch landschap.
Klik hier voor het volledige artikel.