Hoera! De nieuwe plaat is er!

Deze week is het zover: Terug Naar Het Begin, het tweede album van Walrus, is uit! Vanaf nu kan je deze parel kopen in de winkels, en streamen of downloaden via de online kanalen.

De eerste reacties zijn alvast zeer enthousiast:

  • Cutting Edge geeft 4 sterren en vindt Terug Naar Het Begin “Wondermooi, maar vaak ook verraderlijk scherp”. Lees hier ook even hun fijne interview met frontman Geert.
  • In De Morgen is het album goed voor 3 en een halve ster: “Knappe arrangementen, sterke melodieĆ«n en teksten die poĆ«tisch zijn zonder scherpte te verliezen. Een nummer als ‘Iemand moet de slimste zijn’ geeft aan dat Walrus niet zomaar een tussendoortje is.”
  • Ook Demofarm laat zich erg positief uit over de plaat: “Die uitstraling is er vooral een van een band en een artiest die weet wat hij wilt. Af en toe zijn er flarden Gorki te horen aangezien ze op diezelfde manier erg inventief met de Nederlandse taal en hun muzikale arrangementen durven zijn.”

De gelijknamige single ‘Terug Naar Het Begin’ is nu ook te horen op de nationale radio. Die titel past wonderwel bij zowel de plaat als het lied, zoals Geert zelf uitlegt in een interview met daMusic. Benieuwd? Een klik op deze youtube-link volstaat om daar iets aan te doen.

Noteer 5 december 2015 alvast in je agenda: die avond stelt Walrus in de club van de AB het tweede album voor. Tickets vind je hier.